K2

Ako prospievajú nenasýtené mastné kyseliny zraku a očiam?

OmegaMarine Forte + je produkt s jednoduchým heslom: srdce, mozog, zrak a imunita. Priaznivo totiž pôsobí v týchto štyroch oblastiach. V tomto článku sa bližšie pozrieme na oči a zrak. V čom konkrétne sú pre ne omega-3 dobré?

Ako prospievajú nenasýtené mastné kyseliny zraku a očiam?

Prečo prospievajú omega-3 práve zraku?

Okrem priaznivého vplyvu na mozog a srdce sú nenasýtené mastné kyseliny výborné ako pre rozvoj zraku, tak pre samotné oko ako orgán. A to najmä kyselina dokosahexaenová - inak známa pod skratkou DHA. Mastných kyselín existuje viac, a dá sa povedať, že každý jednotlivý typ nám prospieva trochu inak. Preto o nich hovoríme oddelene.

Telo si ich nevie samo vyrobiť

Nenasýtené mastné kyseliny, ktoré sú známe aj ako Omega-3, patria medzi tzv. Zdravé tuky. Prospievajú nášmu zdraviu všeobecne, podobne, ako napríklad vitamíny. Ľudský organizmus si ich však sám nedokáže vyrobiť, a je odkázaný na ich príjem v strave. Omega 3 nájdeme predovšetkým v tučných morských rybách, a vôbec najlepšie je ich koncentrácia v rybom tuku. Konzumácia rýb je na Slovensku ale tak malá, že o dostatočnom príjme omega-3 ani nemôže byť reč. Riešenie spočíva vo voľbe kvalitného doplnku stravy.

Omega-3 v našej sietnici

Sietnica je časť oka, kde sú uložené tyčinky a čípky - bunky, ktoré sú citlivé na svetlo a vďaka ich zložitému mechanizmu rozoznávame farby. Sietnica je ale tiež miestom, kde je uložená mastná kyselina DHA. A práve tieto nenasýtené mastné kyseliny sa podieľajú na vývoji zraku už od vývoja plodu v maternici. Z toho vyplýva, že koncentráciu kyseliny DHA môžeme ovplyvniť vo svoj prospech. Preto sa pre normálny vývoj zraku odporúča dopĺňať omega-3 v množstve 250mg (DHA) denne.

Zrak potrebujeme celý život

Je to zmysel, bez ktorého sa nezaobídeme. Aby sme si udržali dobrý zrak a zdravé oči čo najdlhšie, je dobré užívať omega-3 dlhodobo. Samozrejme sú nesmierne prospešné aj pre srdce a mozog. Zrak sa stále vyvíja, preto potrebujeme omega-3 po celý život. Pomôžu ale aj zlepšiť určitý komfort - sú dobré pre udržanie vlhkosti očí, čo ocenia predovšetkým tí, ktorí oči namáhajú prácou na počítači.

 

Vitamín K2 Complex balení

Vitamín K2 Complex

Vyskúšajte supervitamín K2 zadarmo!
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


Vaše komentáre

Vložte svoj komentár:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svoj komentár:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.

Odosiela sa