K2

Viete, aké má nedostatok vápnika príznaky? Aj bežná únava vás môže upozorniť

Vápnik má priamy vplyv na kvalitu kostí, čo v domácich podmienkach nezistíme. Nedostatok vápnika má skôr všeobecné príznaky – vyčerpanosť, podráždenosť či prejavy na zuboch. Čo teda s tým?

Viete, aké má nedostatok vápnika príznaky? Aj bežná únava vás môže upozorniť

Únava môže byť príznakom tisícok ochorení, dokonca aj nedostatku vápnika

Ako má človek zistiť, či je unavený z nedostatku vápnika alebo z iného dôvodu? Odpoveď je ťažká – nemôžete to s istotou zistiť. Faktom však zostáva, že dlhodobá únava bez konkrétnej príčiny (napr. po fyzicky náročnom výkone) nie je normálna a je dobré ju riešiť. 

Namiesto toho, aby ste sa zaoberali, aké príznaky môže mať nedostatok vápnika, sa na vec pozrite z iného uhla pohľadu: jete dostatok potravín bohatých na vápnik?

Nedostatok vápnika sa prejaví tiež na kráse

A to napríklad na kvalite nechtov. Môžu byť krehkejšie, ľahšie sa lámať a celkovo nevyzerať zdravo. Vápnik má vplyv aj na ich rast. Okrem toho si všimnete nedostatok vápnika vo vlasoch a na pokožke. Zlé je, keď sa nedostatok vápnika prejaví na zuboch – vtedy už ide o veľký problém.

Skrátka a dobre, je to súhra malých drobností, ktoré si ani nemusíte všimnúť. Pokiaľ sa deficit vápnika prejaví už aj na našom zovňajšku, je najvyšší čas s tým niečo urobiť!

Okrem vápniku nesmiete zabudnúť na vitamín K2

Bez neho sa vápnik do kostí a zubov nedokáže vstrebať. Vitamín K2 je malý veľký pomocník, ktorý zaisťuje proces ukladania vápnika z krvného riečiska do kostí. Podobne funguje tiež vitamín D. Jednoducho povedané – môžete mať prísun vápnika bez chybičky, ale bez vitamínu K2 to bude celkom zbytočné. 

Pokiaľ sa rozhodnete dopĺňať vápnik, potom sa určite informujte o tom, ako doplniť vitamín K2.
 

Vitamín K2 Complex balení

Vitamín K2 Complex

Vyskúšajte supervitamín K2 zadarmo!
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


Vaše komentáre

Vložte svoj komentár:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svoj komentár:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.

Odosiela sa