K2

Čo by mal obsahovať dobrý výživový doplnok na cievy?

Rozhodli ste sa, že si zaobstaráte výživový doplnok na cievy? Tu sa dozviete, čo by v ňom nemalo chýbať, aj ako ho správne užívať.

Čo by mal obsahovať dobrý výživový doplnok na cievy?

Prečo je dobré starať sa o zdravie srdca a ciev?

Problémy so srdcom patria v našej krajine k tým vôbec najčastejším. Bohužiaľ sme v tomto ohľade skoro najhorší v Európe. Faktorov je viac, ale tým najzásadnejším je, že sa oproti obyvateľom iných krajín nestaráme o svoje zdravie. 

Čo konkrétne našim cievam neprospieva?

  • Tučné a celkovo nezdravé, spracované jedlá.
  • Nadmiera soli v potravinách a konzumácia údenín.
  • Nedostatok pohybu.
  • Stres a zlý duševný stav.
  • Fajčenie, alkohol a iné návykové látky.

Nie je tajomstvom, že so všetkým spomínaným bojujeme. Alkohol je u nás veľmi pozitívne prijímaný a tolerovaný, o cigaretách ani nehovoriac. Radi si doprajeme kalorické jedlá s nadmierou živočíšnych tukov. Pre zaujímavosť v krajinách, kde je vysoká produkcia rastlinných olejov, najmä olivového, je zdravotný stav obyvateľov v tomto smere oveľa lepší. Pre srdce je ale riskantný aj stres, s ktorým si väčšina ľudí nevie poradiť.

Dobrou správou je, že skoro všetkému sa dá predchádzať. Nebude to jednoduché, ale výhovorky by tu nemali mať svoje miesto. Dokonale totiž vieme ovplyvniť, čo budeme jesť, ako sa budeme hýbať a či budeme fajčiť. 

Čo je dobré na cievy a srdce?

Výživový doplnok na cievy môže obsahovať mnoho vitamínov a iných látok.

Vitamín K2 - Na čo je dobrý vitamín K? Je na správnu zrážanlivosť krvi vôbec najdôležitejší. S tým je spojený fakt, že pomáha v tele s hospodárením s vápnikom. Vďaka nemu sa môže z krvného riečiska, kde je jeho ukladanie nežiaduce, dostať do kostí, kde naopak tvorí ich stavebný kameň a sú vďaka nemu kvalitné a odolné. V celom procese má svoje miesto aj vitamín D. Vápnik by sa v cievach nemal hromadiť preto, že zhoršuje prietok krvi a v najhoršom prípade môže vytvoriť akýsi odtrhnutý špunt. Vitamínu K2 máme v strave všeobecne málo – veľa potravín, kde by sme ho našli, totiž nie je.

Rutín je rastlinná látka, ktorú nájdeme napríklad v pohánke alebo jablkových šupkách. Ide o bioflavonoid, ktorý má za úlohu podporiť odolnosť a pružnosť cievnych stien. Ľuďom so srdečnými a cievnymi problémami sa preto odporúča konzumovať pohánku, alebo z nej piť čaj. Vedeli ste, že pohánka je typickou valašskou potravinou? Mnohí si myslia, že je to exotická potravina. Pritom ju dobre poznali, pestovali a jedli naše prababičky. Je totiž veľmi odolná a zdravá. 

Omega-3 sú súčasťou zdravých tukov a nájdeme ich hlavne v morských rybách. Pre zdravú funkciu srdca sú kľúčové. Bohužiaľ často trpíme ich nedostatkom. Tu sa opäť dostávame na začiatok tohto článku, kde spomíname, že strava v našej krajine nepatrí medzi tie učebnicové. Konzumujeme totiž aj veľmi málo rýb a tým pádom nám chýbajú aj omega-3. Okrem toho, že prospievajú srdcu, sú úžasné aj na podporu mozgu a zraku.

Výživový doplnok na cievy by preto určite mal obsahovať aspoň niektoré z týchto živín. V každom prípade sa zamerajme aj na to, aby sa čo najčastejšie objavovali v našom jedálnom lístku.


Vitamín K2 Complex balení

Vitamín K2 Complex

Vyskúšajte supervitamín K2 zadarmo!
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


Vaše komentáre

Vložte svoj komentár:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svoj komentár:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.

Odosiela sa