K2

Ako zastaviť krv z nosa u dospelých? Vieme, čo pomôže a čomu sa vyhnúť!

Túto situáciu asi zažil každý. Nie všetci ale vieme, ako zastaviť krv z nosa u dospelých tým správnym spôsobom a čo môže nastať, keď to urobíme nesprávne.

Ako zastaviť krv z nosa u dospelých? Vieme, čo pomôže a čomu sa vyhnúť!

Prečo nám tečie krv z nosa?

Čokoľvek, čo viac krváca, často naháňa strach. Situácia ale obvykle vyzerá horšie, než skutočne je. Nos je veľmi husto pretkaný sieťou jemných ciev, preto keď nastane ich poškodenie, uvoľní sa celkom veľký objem krvi. 

Krv z nosa môže tiecť počas nachladnutia, keď je nosná sliznica opuchnutá a celá oblasť náchylnejšia. Vplyv môžu mať lieky na riedenie krvi, úrazy alebo silný mráz. Niektorí ľudia trpia na krvácanie z nosa viac a tento problém sa nevyhýba ani deťom. Skrátka a dobre nie je dôvod obávať sa. A keď budete vedieť, ako zastaviť krv z nosa u dospelých, budete si nabudúce viac istí sami sebou. 

Ako zastaviť krv z nosa u dospelých – prvá pomoc

Hlavné je nechať všetku krv voľne odtiecť. Neexistuje spôsob, ktorým by ste tomu zabránili a ani to nie je žiaduce. Uvoľnenú krv nejde vrátiť späť a rozhodne nejde o ohrozujúcu krvnú stratu. 

Zároveň je už spustený telesný proces prirodzeného zastavenia krvácania vďaka zaceleniu na mieste poškodenej cievy. Môžete sa mierne predkloniť a krv nechať vytiecť do umývadla, alebo aspoň vreckovky. Verte, že vyčistiť zašpinené oblečenie by bol oveľa horší problém. 

Šikovný trik je položiť si na zátylok studený mokrý uterák. Chlad pomôže stiahnuť cievy rýchlejšie. 

Prečo sa nezakláňať? 

V momente, keď sa snažíte zastaviť krv z nosa u dospelých, je podstatné viac si neuškodiť. Človek môže mať tendenciu zakloniť hlavu, ale to je nesprávne. Ako sme si vysvetlili, krv potrebuje voľne odtiecť von. 

 Krv z nosa - ilustračný obrázok

Čo je ale zásadné – omylom by sme mohli krv vdýchnuť a riskovať dusenie. Vo svojej podstate si ľudské telo dokáže pomôcť samo a vy nemusíte robiť nič. Stačí, keď nepôjdete proti nemu. Ak by sa vám zdalo, že vám tečie krv z nosa často, odporúčame zveriť sa lekárovi. Môže to byť aj prejavom niektorých ochorení.

Tip: správnu krvnú zrážanlivosť podporí vitamín K. Vyskúšajte ho aj kvôli zdravým kostiam! 

Vitamín K2 Complex balení

Vitamín K2 Complex

Vyskúšajte supervitamín K2 zadarmo!
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


Vaše komentáre

Vložte svoj komentár:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svoj komentár:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.

Odosiela sa