K2

Spúšťanie krvi z nosa u dospelých? Doplňte vitamíny a rutín.

Čo sa týka spúšťania krvi z nosa u dospelých, môže pomôcť vitamín C a vitamín K. Prečítajte si, kde môže byť príčina a čo naň platí.

Spúšťanie krvi z nosa u dospelých? Doplňte vitamíny a rutín.

Dôvodov častého spúšťania krvi z nosa u dospelých je skutočne dosť. Ide o poškodenie jemných cievok a napriek tomu sa môže zdať, že krvi odteká pomerne dosť. Obvykle cievky praskajú vplyvom infekcie, alergie, negatívny dopad má aj dlhodobý pobyt v suchom ovzduší, veľmi znečistenom prostredí. Príčinou môže byť aj mechanické poškodenie vplyvom úrazu, nedostatok vitamínu C alebo užívanie niektorých liekov.

Len málokedy je na vine spúšťania krvi z nosa vážnejšia vec. Ak sa vám ale niečo zdá podozrivé a frekvencia je častá, obráťte sa na lekára.

Podporte odolnosť cievnych stien

Naše cievy môžeme prirovnať k potrubiu, kadiaľ prúdi voda. Ak bude upchaté, alebo krehké a teda popraskané, voda bude vytekať alebo nebude prúdiť tak, ako by mala. Havária sa môže stať kedykoľvek v tele a nemusí ísť o banalitu, ako je spúšťanie krvi z nosa. Preto je dobré starať sa o cievy komplexne. Okrem zdravého životného štýlu a všeobecných odporúčaní je fajn doplňovať vitamíny, ktoré majú pozitívny vplyv:

  • Vitamín K je dôležitý na správnu krvnú zrážanlivosť. Hrá rolu v tom, aká rýchla či pomalá koagulácia bude a ako sa podarí krvácanie zastaviť. Vitamínu K2 máme často nedostatok, pretože potravinových zdrojov je málo. Odporúčame preto jeho doplňovanie, ktoré bude mať pozitívny vplyv nielen na krv, ale aj na zdravie kostí.
  • Vitamín C je vynikajúci na podporu cievnej steny ako takej. Dokáže sa vďaka nemu spevniť a tak nemá tendenciu praskať. Bonusom je to, že je skvelý na imunitu a podporuje v tele vstrebávanie železa. Ostatne aj to hrá pri krvi svoju rolu. 

Poznáte rutín?

Rutín je látka rastlinného pôvodu a pre náš organizmus nesmierne prospešná. Pozitívne ovplyvňuje krehkosť kapilár a tiež podporuje účinky vitamínu C. Táto kombinácia sa preto skvelo doplňuje. Pomôže nielen pri krvácaní z nosa, ale aj z ďasien. Rutín nájdeme najmä v pohánke. Ak ste ju ešte neochutnali, uvidíte, že bude spestrením vášho jedálneho lístka. Rutín je aj v citrusoch. Je ale užitočné vedieť, že varením jeho koncentrácia bohužiaľ klesá. 


Vitamín K2 Complex balení

Vitamín K2 Complex

Vyskúšajte supervitamín K2 zadarmo!
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


Vaše komentáre

Vložte svoj komentár:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svoj komentár:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.

Odosiela sa